Over ons

Welkom op mijn website van Lilith's little friends. Ik ben Lilith  van Noort en woon samen met mijn man René en onze vijf shelties in het Limburgse dorpje Reuver. Samen hebben wij drie kinderen en vier  prachtige kleinkinderen.

In  1989 kochten wij onze eerste sheltie en raakte door hem meteen besmet met het sheltievirus. De eerste 25 jaar hebben we alleen maar reuen gehad, maar toen vijf jaar geleden ons laatste kind uit huis vertrok, begon het hier te kriebelen.

Mijn lang gekoesterde wens om eens een nestje te fokken zou in vervulling gaan en het eerste teefje Ayla werd aangeschaft. Helaas bleek deze dame niet geschikt, dus een tweede teefje Ginny kwam erbij. Ginny is  een vrolijk en vrij teefje wat ietwat gereserveerd is naar vreemde. Ze is absoluut een leuke aanwinst voor mijn roedel  en met haar leergierig karakter werkt ze graag voor haar baas. Ginny is lief en aanhankelijk en graag bij je in de buurt.

Vanaf januari 2017 is Fiene onze roedel komen versterken, we zijn erg blij met dit mooie meisje die graag bij je in de buurt is.

Fiene is een mooi, vrij en vrolijk teefje, ze past goed in mijn eigen roedel en in mei 2017 heeft ze ons een mooie dochter geschonken.

June is een dochter van Fiene, een mooi teefje met een eigenwijs karakter. Sinds 1 januari 2020 is er weer een reu bij gekomen die onze roedel gaat versterken. Zijn naam is Gideon en is een zoon van Ginny, het is een heerlijk manneke met een zacht karakter.  Hij is absoluut een verrijking van onze roedel.

De geestelijke en lichamelijke gezondheid van de ouderdieren vormen de basis van ieder hondje dat bij ons geboren wordt. Dat het belangrijk is (waar mogelijk) voldoende inzicht te hebben in de voorouders van onze honden spreekt voor zich.

Als de mogelijkheid zich aandient proberen we de honden te ontmoeten.

Naast een goede gezondheid streven wij er ook naar om ras typische honden te fokken, maar dit mag nooit ten kosten gaan van de geestelijke en lichamelijke gezondheid van zowel ouder dieren als hun pups.

Echter zijn wij er ons er terdege van bewust hoezeer we ook ons best doen, volledige garanties er nooit zijn.

Het spreekt voor zich dat we het belangrijk vinden dat gezondheid en goede socialisatie voorop staat. Onze hondjes worden dan ook nagekeken op oogziektes, HD en MDR-1  en DNA gecertificeerd, ze worden ontwormt, ingeënt en gechipt en krijgen een europeesdierenpaspoort.

We vinden het dan ook belangrijk om nieuwe pup eigenaren goed te begeleiden zowel van te voren als nadat de pup geplaatst is. Ze  kunnen altijd bij ons terecht met vragen.

Wij zijn lid van de Nederlandse Sheltievereniging en omdat wij het ras een warm hart toedraag heb ik samen met drie andere sheltie liefhebbers in 2007  Stichting Sheltierescue opgericht, waarvan ik de voorzitter ben, we zijn in 2017 om persoonlijke redenen gestopt met het opvangen van shelties en werken we alleen nog maar achter de schermen.

Webmaster: Lilith van Noort

Update: 31-08-2020